Grön Rehabilitering

Vi har sedan år 2008 bedrivit grön rehabilitering och arbetsträning på vår gård. Vi erbjuder kvinnor som är inskrivna på arbetsförmedlingen möjligheten att komma igång efter en sjukskrivning eller arbetslöshetsperiod. Vi skapar rutiner, social gemenskap och sysselsättning. Här finns möjlighet att testa olika hantverk. Vi vill vara ett frirum för arbetsglädje och kamratskap och med hänsyn till varandra styr vi bort samtalen från tunga och svåra frågor.

Om vår verksamhet

Vad gör vi?
På ett litet lantbruk växlar uppgifterna utifrån årstid och var och en deltar efter sin förmåga. På gården finns en stor trädgård och grönsaksodlingar att ta hand om och djur som varje dag ska skötas. Vi har får, höns och en fin vallhund. Vi klipper fåren för hand. Vi har betesmark och åker där det odlas vall. Vår teaterbyggnad, ladugård och ateljé behöver alltid mindre reparationer och underhåll. I köket tar vi hand om grönsaker och bär och fixar fika. I vår ateljé pågår ständigt olika projekt. Där tar vi hand om gårdens ull och skapar figurer i trä och papier maché. När det är saker på gång i teater lokalen gör vi kostymer och scenografi.

Många har efter en tid här gått vidare till utbildningar eller hittat nya intressen på gården som givit möjligheter till nya sysselsättningar/jobb.

 

När?

Vi arbetar måndag - torsdag. 9:00-12:30.

Ofta börjar den som är ny med två eller tre pass i veckan. Efter en period kan man utöka tiden med fler pass i veckan och vid behov en individuell planering för eftermiddagarna.

Vi fikar i halvtid och då bjuder vi på kaffe/te/saft och smörgås.

Handledare
Lotta Ramqvist ansvarar för verksamheten. Åsa Hertzberg jobbar med utomhusarbeten och ull-hantverk.

Gruppstorlek
Gruppen består av 8-12 personer.

 

Hur tar jag mig dit utan bil?
Vi hämtar vid 41:ans buss som stannar ett par km från gården.


Yttermyravägen 5, 812 93 Kungsgården   070 667 07 67   lottaramqvist@gmail.com